Szemléletünkben fontos szerepet tölt be a kulturális és a kulináris hagyományok ötvözése a modern korunk által kínált újszerű megoldásokkal. Szeretnénk megmutatni hogyan tud harmóniában együtt élni a múlt és a jelen, legyen akár szó építészetről, belső designról, vagy az ételről, italról. Szarvason, a Holt-Körös partján, védett mocsárciprusok által övezett telken építettük fel az alapoktól az Újváros Bisztró modern épületét, melynek teraszáról az óváros tárul elénk a Millenniumi emlékművel és a Bolza-kastéllyal. Az épület üvegfelületén visszatükröződő patinás óváros látványa testesíti meg két korszak békés szembenállását a Körös két partján. Tovább olvasom...
Az épület belsőépítészete is összhangba hozza a múltat és a jelent: az ravennai eredetű márvány mozaik padló egyszerre tiszteleg a Szarvas történelmét meghatározó Bolza grófi család olasz származása előtt, valamint jelen korunk belsőépítészei és vívmányaik előtt. A múlt és a jelen egymást erősítve jelenik meg a konyhánkban is: a 18. századból eredő laza eleganciát képviselő bisztró hagyományt hívjuk életre modern újvárosi környezetben, mindeközben a tradicionális ételeket új elképzelésekkel ötvözzük.
Innovatív kortárs magyar éttermünk Piltz Zoltán séf elképzelése és felügyelete alatt ebéddel és vacsorával várja a gasztronómia szerelmeseit, melyhez egyedi italkínálat társul, hazai és nemzetközi borokkal, modern koktélokkal és alkoholmentes italokkal egyaránt.
“A legfőbb motivációnk az volt, hogy hozzájáruljunk szülővárosunk fejlődéséhez, hogy megoszthassuk a gasztronómiai csodákat, amelyekkel utazásaink során találkoztunk, és hogy a vendégeink azt érezzék, többé válnak az Újváros Bisztró látogatásával.”
— Szin Bence – tulajdonos
Italválasztékunk is összefoglalja a hagyományok és a modern trendek széles világát. Kávé téren az olasz tradíciótól az újhullámos kávépörkölésig mutatjuk be az ízek játékát, koktélok terén a klasszikusokat új formába csomagoljuk. Specialty kávézónk egy kiemelkedő olasz pörkölő kávéjával, valamint egy a hazai élvonalba és egy a világ élvonalába tartozó pörkölő specialty kávéjával, házi készítésű szezonális limonádékkal és sok egyéb finomsággal várja a hozzánk betérőket. A signature koktéljainkat a Dining Guide Év Koktélbárja díját birtokló Ódor András állította össze. Célunk minden italnak a természetes, letisztult formáját bemutatni, mindenből a legőszintébbet prezentálni. Meg szeretnénk mutatni a borszőlőfajták valódi arcát, a kávégyümölcs határait, a koktélok harmóniáját, a röviditalok nemességét, a pezsgők eleganciáját.
A hely formabontó lendületével mind a helyi, mind pedig a távolról érkező látogatók számára otthonos hangulatot biztosít. Bisztrónk olyan könnyed atmoszférát kíván teremteni, melyben vendégeink komfortosan meg tudják tartani baráti vagy üzleti találkozóikat, ahol új élményeket, ismereteket szerezhetnek.
Fine dining éttermi élmény új megközelítésben
Az Újváros Bisztróban a fine dining fogalma nem csupán különleges alkalmakra szól, hanem a hétköznapok színvonalát is emeli. Szezonális alapanyagokkal, modern technológiákkal és gondosan megtervezett ízharmóniával tesszük felejthetetlenné az étkezést. Fogásaink egyszerre tisztelegnek a magyar konyha hagyományai előtt és mutatnak előre a nemzetközi gasztronómia innovációi felé. Egy tál étel nálunk nemcsak ízélmény, hanem történet is – minden részlet mögött szenvedély, tudás és a vendégeink iránti tisztelet rejlik. Célunk, hogy a fine dining elérhető és érthető legyen mindenkinek, aki nyitott az új ízekre és gasztronómiai élményekre.
Fine bisztró megközelítésünk alapján a nálunk töltött idő nem a formalitásokról vagy elérhetetlenségről szól, hanem az ízek őszinte és közvetlen megéléséről. Hiszünk abban, hogy a kifinomult csúcsgasztronómia lehet barátságos és érthető, ugyanakkor izgalmas és emlékezetes. Minden tálalás mögött ott van a séfünk gondos odafigyelése és a csapatunk szenvedélye, hogy a fine dining világát a hétköznapi élet részévé tegyük.
MISSZIÓNK
ÚJVÁROS BISZTRÓ
Szeretnénk Szarvasnak és a régiónak megmutatni a világot a mi szemünkön keresztül, a világnak pedig büszkén bemutatni Szarvast. Célunk magas minőségű, jól értelmezhető konyhával gasztronómiai élményt nyújtani, megosztva a helyszín nyugalmát, a természet közelségét és modern épületünk kényelmét.
PILTZ ZOLTÁN
SÉF
„Az összes étel elrugaszkodik a hétköznapitól, de mégis mindegyiknek van egy olyan eleme, ami visszarántja az asztalhoz az ételt és bisztrósan érthetővé teszi. A céljaink és a terveink között annyi szerepel, hogy folyamatosan tanuljunk, motiváljuk egymást, és haladjunk előre. Folyamatosan nézzük azokat az apróságokat, amitől még egy kicsit jobb lehet, még egy kicsivel jobb élményt nyújthatunk.”
AJÁNDÉKKÁRTYA
ÚJVÁROS BISZTRÓ