Jelentkezzen borestünkre

Egly borest

2023. MÁRCIUS 24., PÉNTEK, 19:00

“Natúr bor: A legjobb dolog, ami a szőlővel történhet!” – tartják a sümegiek, és nagyon helyesen.
A tavasszal is folytatódó újvárosi élményeink közül most az Egly borestünket ajánljuk vendégeink figyelmébe.
Ezen a márciusi péntek estén bisztrónk a sümegi pincészet natúr borait mutatja be, melyek egyúttal a Balaton-felvidéki borkultúra reneszánszát is jelentik.

Az esemény részletei

A díjnyertes pincészet tulajdonosa, Egly Márk, valamint Póta Richard, sommelier valódi natúr bortételeket vonultatnak fel úgy, mint:
• Tethys Olaszrizling 2021
• Vesperas Olaszrizling 2021
• Virtus Furmint 2019
• Olaszrizling narancsbor 2021
• Moon Angel Pét-Nat Rozé 2022
• Kékfrankos 2021
• Arridens cuvée 2021

És hogy mik azok a natúr borok?
Ezek a borok szűretlenek, az erjedési folyamatokba a “beavatkozás” a lehető legkisebb mértékű. A természetes borok adalékanyagok, kén, illetve egyéb hozzáadott élesztők felhasználása nélkül készülnek, és ez egész folyamatra értendő: a talajtól a palackig.
Első tavaszi exkluzív borestünkre tehát várjuk mindazokat, akik szívesen felfedeznék a természetes sümegi borok világát egy igazi gourmet-kaland keretében borfalatokkal, naturális borokkal és egy meglepetés tétellel.
Ám azoknak is érdemes asztalt foglalni erre a péntek estére, akik remek társaságban, jó hangulatban beszélgetve eltöltenének pár kellemes órát az Újváros Bisztró stílusos környezetében és szívesen fogyasztanák megújult étlapunk egyik lehengerlő fogását, a roston sült kacsamellet kakukkfüves sült csicsókával és áfonyával.
A borest ára, mely tartalmazza az összesen 8 tételes borkóstolót, illetve a vacsorát: 19.900 Ft/fő.
A számla végösszegéhez +10% szervizdíj kerül felszámításra.


    Adatkezelési tájékoztatót. *