Innovatív kortárs magyar étterem

Szemléletünkben fontos szerepet tölt be a kulturális és a kulináris hagyományok ötvözése a modern korunk által kínált újszerű megoldásokkal. Szeretnénk megmutatni hogyan tud harmóniában együtt élni a múlt és a jelen, legyen akár szó építészetről, belső designról, vagy az ételről, italról. Szarvason, a Holt-Körös partján, védett mocsárciprusok által övezett telken építettük fel az alapoktól az Újváros Bisztró modern épületét, melynek teraszáról az óváros tárul elénk a Millenniumi emlékművel és a Bolza-kastéllyal. Az épület üvegfelületén visszatükröződő patinás óváros látványa testesíti meg két korszak békés szembenállását a Körös két partján. Tovább olvasom...

Az épület belsőépítészete is összhangba hozza a múltat és a jelent: az ravennai eredetű márvány mozaik padló egyszerre tiszteleg a Szarvas történelmét meghatározó Bolza grófi család olasz származása előtt, valamint jelen korunk belsőépítészei és vívmányaik előtt. A múlt és a jelen egymást erősítve jelenik meg a konyhánkban is: a 18. századból eredő laza eleganciát képviselő bisztró hagyományt hívjuk életre modern újvárosi környezetben, mindeközben a tradicionális ételeket új elképzelésekkel ötvözzük.

Innovatív kortárs magyar éttermünk Piltz Zoltán séf elképzelése és felügyelete alatt ebéddel és vacsorával várja a gasztronómia szerelmeseit, melyhez egyedi italkínálat társul, hazai és nemzetközi borokkal, modern koktélokkal és alkoholmentes italokkal egyaránt.

“A legfőbb motivációnk az volt, hogy hozzájáruljunk szülővárosunk fejlődéséhez, hogy megoszthassuk a gasztronómiai csodákat, amelyekkel utazásaink során találkoztunk, és hogy a vendégeink azt érezzék, többé válnak az Újváros Bisztró látogatásával.”

— Szin Bence – tulajdonos

Italválasztékunk is összefoglalja a hagyományok és a modern trendek széles világát. Kávé téren az olasz tradíciótól az újhullámos kávépörkölésig mutatjuk be az ízek játékát, koktélok terén a klasszikusokat új formába csomagoljuk. Specialty kávézónk egy kiemelkedő olasz pörkölő kávéjával, valamint egy a hazai élvonalba és egy a világ élvonalába tartozó pörkölő specialty kávéjával, házi készítésű szezonális limonádékkal és sok egyéb finomsággal várja a hozzánk betérőket. A signature koktéljainkat a Dining Guide Év Koktélbárja díját birtokló Ódor András állította össze. Célunk minden italnak a természetes, letisztult formáját bemutatni, mindenből a legőszintébbet prezentálni. Meg szeretnénk mutatni a borszőlőfajták valódi arcát, a kávégyümölcs határait, a koktélok harmóniáját, a röviditalok nemességét, a pezsgők eleganciáját.

A hely formabontó lendületével mind a helyi, mind pedig a távolról érkező látogatók számára otthonos hangulatot biztosít. Bisztrónk olyan könnyed atmoszférát kíván teremteni, melyben vendégeink komfortosan meg tudják tartani baráti vagy üzleti találkozóikat, ahol új élményeket, ismereteket szerezhetnek.

MISSZIÓNK

ÚJVÁROS BISZTRÓ

Szeretnénk Szarvasnak és a régiónak megmutatni a világot a mi szemünkön keresztül, a világnak pedig büszkén bemutatni Szarvast. Célunk magas minőségű, jól értelmezhető konyhával gasztronómiai élményt nyújtani, megosztva a helyszín nyugalmát, a természet közelségét és modern épületünk kényelmét.

PILTZ ZOLTÁN

SÉF

„Az összes étel elrugaszkodik a hétköznapitól, de mégis mindegyiknek van egy olyan eleme, ami visszarántja az asztalhoz az ételt és bisztrósan érthetővé teszi. A céljaink és a terveink között annyi szerepel, hogy folyamatosan tanuljunk, motiváljuk egymást, és haladjunk előre. Folyamatosan nézzük azokat az apróságokat, amitől még egy kicsit jobb lehet, még egy kicsivel jobb élményt nyújthatunk.”

AJÁNDÉKKÁRTYA

ÚJVÁROS BISZTRÓ

VÁLASSZA ÚJVÁROSI AJÁNDÉKKÁRTYÁINKAT, HISZEN A KÖZÖSEN ÁTÉLT ÉLMÉNYEK A LEGEMLÉKEZETESEBBEK.

``Ez a bisztró a vidéki gasztronómia következő nagy reménysége lehet.``

hirado.hu

``(…) odavagyunk a szarvasi High-Tech épületben nyílt grandiózus és lélegzetelállító étteremért, amely immár végleg odaszögelte magát a gasztro térképre.``

index.hu/cimlap.blog.hu

„Hibátlan volt minden, ezt nyugodt szívvel mondhatjuk.”

Horváth András & Hajas Imelda

“ … az utóbbi hónapok egyik legizgalmasabb, leginnovatívabb és minden kétséget kizáróan legígéretesebb vendéglátóhelye, az Újváros Bisztró.”

Szabó Edit, borszakíró - Borsmenta

“Meglátásunk alapján vidéken is számos további étterembe érdemes még ellátogatniuk az ítészeknek. Például … Szarvason az Újváros Bisztró … mindenképpen felkeresésre ajánlott. “

Gourmet Riporter

``A helyet már a nyitás pillanatában minden túlzás nélkül az országos élvonalba sorolhatjuk.``

Magyar Nemzet

``... minden túlzás nélkül kulináris célpontként is felkerülhet a térképre.``

index.hu - Vajda Pierre

“(…) Sokan elsősorban azért kelnek útra szarvas felé hamarosan, hogy egyenek egy jót ezen a párját ritkító helyen.”

gastro.hu

„Az étterem, mely feltette Szarvast az ország gasztrotérképére.”

nosalty.hu

A szarvasi Újváros Bisztró a Dining Guide top 100 legjobb éttermei között.

Audi-Dining Guide